Behov for advokat?
Rettsområder
Skilsmisse og skifte
Barnefordeling og foreldretvist
Barnevern
Arv
Aktuelt
Alle kategorier
Skilsmisse og skifte
Barnefordeling og foreldretvist
Barnevern
Arv
Hva sier klientene?
Lenker
Kontakt
Forside
Behov for advokat?
Skilsmisse/skifte
Barnefordeling/foreldretvist
Barnevern
Arv
Aktuelt
Hva sier klientene?
Lenker
Kontakt
Aktuelt
alle kategorier
Barnevern
EMD og norsk barnevern
Publisert: 26.10.2024
Flere saker mot Norge er avgjort i kammer, i motsetning til den forenklede behandlingsmodellen i komité.
Aktuelt
Skifte
Skifteoppgjør mellom ektefeller og samboere – hva skjer når man ikke blir enige?
Publisert: 25.10.2024
Veldig ofte kommer man selv til enighet om det økonomiske oppgjøret som skal finne sted når ektefeller eller samboere bryter opp. Mange har avtaler (samboeravtale eller ektepakt) som regulerer oppgjøret, andre finner ut av det uten avtale og i minnelighet.
Barnefordeling
Foreldretvist
Samværsvegring
Publisert: 11.03.2024
Når et barn nekter å dra på samvær, kan det være tegn på samværsvegring. Det er viktig at du i det videre vet at dette innlegget tar for seg tips der vegringen ikke er begrunnet i forhold der barnets vegring bør respekteres, videre at vegringen også kan ha sin bakgrunn i at barnet settes opp mot den ene forelderen. Årsakene kan være mange.
Aktuelt
Nektet å godta uførstempel etter bilkræsj
Publisert: 20.02.2024
Jeg bestemte meg for å studere juss da jeg som 22-åring ble definert som ufør av leger og av NAV. Nå lever jeg ut advokatdrømmen sammen med mitt forbilde.
Aktuelt
En Drøm Realisert: Reisen Fra Flyktning Til Advokat
Publisert: 25.01.2024
I hjertet av min barndom, på første skoledag, skilte jeg meg ut som den eneste som ønsket å bli advokat. Mens mine jevnaldrende drømte om å bli leger, ingeniører eller lærere, var min lidenskap rettet mot rettssalen. I mitt hjemland, hvor demokrati var en sjeldenhet, var advokatyrket en mindre reist vei.
Barnefordeling
Når kan barn bestemme selv
Publisert: 10.01.2024
Barnets beste skal være avgjørende ved avtaler og avgjørelser om foreldreansvar, hvor barnet skal bo fast og samvær. Hva som er barnets beste i den enkelte sak, skal avgjøres etter en konkret helhetsvurdering. Hvilke løsninger som er til barnets beste kan endre seg ettersom barnet blir eldre, og foreldrene må være lydhøre overfor barnets behov. Det er lovfestet at barnets mening skal tillegges vekt ved vurderingen. Dette følger også av Grunnloven og
FNs barnekonvensjon
.
Arv
Grensen mellom livs- og dødsdisposisjoner
Publisert: 04.01.2024
Utgangspunktet i norsk rett er at man i levende live kan gi bort det man ønsker uten å ta hensyn til reglene om testament i arveloven. Grensen mellom livs- og dødsdisposisjoner er derfor avgjørende for om testamentsreglene i arveloven kommer til anvendelse. Dette fordi en dødsdisposisjon må følge reglene for testament for å være gyldig, mens en livsdisposisjon ikke er bundet av disse strenge reglene.
Aktuelt
Ny advokat til Advokatfirmaet Hazeland
Publisert: 05.12.2023
01. januar 2024 starter Dalia Armada som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Hazeland.
Barnefordeling
Foreldretvist
Forslag til ny barnelov
Publisert: 01.03.2023
Det er forslag om ny barnelov. Denne er sendt ut på høring, og det heter om lovforslaget at man ønsker seg en «moderne og tidsriktig barnelov», der barns rettigheter skal være mer sentrale og stå i sentrum av loven. Lovforslaget har et nytt innledende kapittel, der barns grunnleggende rettigheter etter FNs barnekonvensjonen, løftes frem.
Barnevern
Barnevernssak og/eller barnelovsak
Publisert: 09.01.2023
Vi ser ganske ofte at saker er hos barnevernet og i prosess etter barneloven samtidig eller nesten samtidig. Nedenfor skal jeg forsøksvis gå igjennom enkelte av de problemstillinger dette kan reise.
Arv
Retten til å sitte i uskifte
Publisert: 16.08.2022
Gjenlevende ektefelle eller samboer kan under gitte vilkår ha rett til å utsette fordelingen av avdødes arv. Dette omtales som «retten til å sitte i uskifte». Det er noen forskjeller på retten til å sitte i uskifte for samboere og for ektefeller.
Barnefordeling
Foreldretvist
Advokat og foreldre fortviler over slett sakkyndig arbeid i barnefordelingssaker. Nå må rapportene vurderes for å brukes i retten
Publisert: 15.08.2022
Advokat Anne Hazeland i Familie Advokater AS har i mange år vært bekymret for kvaliteten på sakkyndigarbeid i barnelovsaker.
Barnefordeling
Foreldretvist
Delt fast bosted med lik brøk (50/50)
Publisert: 08.07.2022
I løpet av det siste tiåret har det vært en sterk økning i bruken av delt bosted, såkalt «50-50 ordning», for barn med skilte foreldre. Det er i perioder debatter som relaterer seg særlig til meninger om at ordningen med delt fast bosted, legger større vekt på likedeling og foreldrenes interesser enn hensynet til barnets beste.
Foreldretvist
Advokaters lovpålagte etiske ansvar i barnelovsaker / fordretvister
Publisert: 30.06.2022
Visste du at Barneloven har en egen bestemmelse om advokaters etiske ansvar i slike saker? Det betyr at for advokater som jobber med denne typen saker, er det ikke bare de generelle advokatetiske regler som gjelder, men et spesielt ansvar i forhold til å finne gode løsninger.
Barnefordeling
Foreldretvist
Aktuelt
Endringer i barneloven. Kontroll av sakkyndigrapporter i barnelovsaker
Publisert: 21.06.2022
Stortinget har enstemmig vedtatt endringer i barneloven som fastsetter at Barnesakkyndig kommisjon skal vurdere kvaliteten på sakkyndigrapporter. Formålet er å bedre kontrollen med og kvaliteten på rapportene. Lovendringen trer i kraft 15 august 2022.
Skifte
Skilsmisse
Hva kan man avtale i en ektepakt?
Publisert: 13.06.2022
En ektepakt regulerer det økonomiske forholdet mellom to ektefeller eller partnere med inngått partnerskap, av likt eller ulikt kjønn. (I det videre kun omtalt som ektefeller/ektefellene.) Det er bare gode grunner for å opprette ektepakt, og det er mitt synspunkt at dette er noe de aller fleste burde ha fordi ektepakten gir trygghet for hvordan egen økonomi vil se ut ved et eventuelt brudd. Vi vet at svært mange av alle inngåtte ekteskap ender i skilsmisse. Dette gir i seg selv insitament til gjøre avtale om økonomiske forhold i ekteskapet og hva man mener er korrekt fordeling ved et eventuelt brudd. I tillegg gir det ro og trygghet også når ekteskapet består – man vet hva man har å forholde seg til. For de aller fleste er det er lettere å snakke om økonomi ved skilsmisse før et brudd oppstår, enn når bruddet er en realitet.
Skilsmisse
Oversikt over ektefelleskifte
Publisert: 10.06.2022
Separasjonstiden er den lovbestemte perioden der ektefellene må ha opphold i samlivet. Separasjonstidens lengde avhenger av om det er søkt separasjonsbevilling fra fylkesmannen eller ikke. Normalt vil en ektefelle som ønsker skilsmisse kreve separasjonsbevilling. Dersom partene har felles barn under 16 år må det gjennomføres mekling før separasjonsbevilling blir gitt.
Skifte
Arv
Salg av bolig ved privat skifte av dødsbo
Publisert: 18.02.2022
Ved sin bortgang er det mange som etterlater seg bolig, enten alene eller i sameie med ektefelle eller andre. Avdødes bolig er en del av dødsboet som skal realiseres i forbindelse med arveoppgjøret. I denne artikkelen ser vi litt nærmere på salg av bolig i dødsbo ved privat skifte.
Arv
Testament for samboere
Publisert: 17.02.2022
I den nye arveloven, har samboere arverett dersom de har felles barn. Det kan derfor være svært viktig for samboere uten felles barn, å opprette gjensidig testament. Den lovregulerte arveretten for samboere med felles barn er dessuten forholdvis begrenset, og det kan være fornuftig også for samboere med felles barn å opprette testament.
Skifte
Skilsmisse
Krav til samtykke til salg av felles bolig – ekteskapsloven § 32
Publisert: 14.02.2022
Ektefeller kan i et ekteskap eie bolig og andre eiendeler i sameie, men det hender også at en ektefelle eier eiendeler alene - i eneeie. Dette vil gjelde uavhengig av om ektefellene har felleseie eller særeie. Felleseie er ekteskapslovens formuesrettslig utgangspunkt, men dette endrer ikke på at ektefellene likevel kan ha eiendeler i eneeie.
Skifte
Skilsmisse
Skilsmisse og skjevdeling av verdier
Publisert: 14.02.2022
Når et ekteskap oppløses ved separasjon og skilsmisse skal de tidligere ektefellers eiendeler, verdier og gjeld deles. I denne artikkelen ser vi på det rettslige utgangspunktet for deling av verdier og gjeld i de ektefelleskifter der partene har felleseie, men hvor den ene eller begge av partene fremmer skjevdelingskrav etter ekteskapsloven (el.) § 59. Vi tar i denne omgang ikke opp økonomisk oppgjør mellom samboere, da delingsreglene mellom samboere avviker fra reglene om deling mellom ektefeller. Videre handler den heller ikke om de tilfeller der ektefellene har ektepakt med særeie, enten helt eller delvis.
Skifte
Skilsmisse
Vederlagskrav i den andre ektefellens særeie ved ektefelleskifte
Publisert: 04.02.2022
Adgangen til å kreve vederlag i den andre ektefellens særeie følger av ekteskapsloven §§ 63 og 73. Formålet med bestemmelsene er å søke å sikre en skjønnsmessig kompensasjon til den av ektefellene som ved eget bidrag øker verdien av den andre ektefellens særeie, enten ved skilsmisse eller død. Dette slik at den andre ektefellen ikke skal gå tomhendt ut av et ekteskap der den andres særeieverdier har økt på bekostning av felleseiemidler eller som følge av den andres innsats.
Barnevern
Barnefordeling
Foreldretvist
Aktuelt
Skifte
Endrede økonomiske grenser for fri rettshjelp fra 1.1.22
Publisert: 03.01.2022
Det er flere saksområder der man kan få innvilget fri rettshjelp, dersom vilkårene for dette er til stede. Fri sakførsel kan innvilges både i saker om barnefordeling/foreldretvist og i skifteoppgjør. I barnevernssaker, har foreldrene fri sakførsel uavhengig av inntekt og formue.
Arv
Den nye arveloven
Publisert: 01.01.2022
Den 1. januar 2021 trådte den nye Arveloven i kraft. Loven gjelder som hovedregel for arveoppgjør der arvelateren dør etter 1. januar 2021. I denne artikkelen vil de vesentligste endringer gjøres rede for. Reglene om pliktdelsarv og de nye grensene for hva en kan bestemme i testament, gjelder fra 1. januar 2022.
Skifte
Skilsmisse
Skilsmisse/skifte- Hva er boligen verdt?
Publisert: 29.11.2021
Verdifastsettelse av faste eiendom ved skilsmisse: For de aller fleste av oss, representerer boligen den største verdien vi eier. Boligen er dessuten noe vi bruker mye tid og penger på, både i form av vedlikehold og oppgraderinger.
Barnefordeling
Foreldretvist
Når barnefordelingssaken / foreldretvisten havner i retten
Publisert: 02.06.2021
I dette innlegget skal jeg forsøke å redegjøre for den rettslige prosessen i de saker der mor og far ikke klarer å bli enige om hvor et barn skal bo fast, hvor mye samvær barnet skal ha om det skal være delt fast bosted, eller om foreldreansvaret skal være felles eller hos den ene forelderen alene.
Arv
Den nye arvelovens betydning for samboere
Publisert: 08.03.2021
Den 1. januar i år fikk vi ny arvelov som innehar regler om arv for samboere. Dette er en endring i forhold til gammel arvelov, som ikke ga samboere arverett etter loven. Nedenfor vil jeg gå igjennom den nye arvelovens regler om arv for samboere.
Barnefordeling
Foreldretvist
Barnerettslige utfordringer opp mot julehøytiden
Publisert: 02.12.2020
Julen er en viktig tid for mange, ikke minst for barna som vel opplever julen som den største og beste av alle årets høydepunkter. Mange barn med foreldre som ikke bor sammen går inn i julehøytiden med gode rammer og fine løsninger på alt fra at foreldrene har valgt å fortsatt feire julen sammen, til at man har en ryddig fordeling der barnet er litt hos den ene og litt hos den andre, og der overgangene går smidig og greit.
Barnefordeling
Foreldretvist
Samvær med tilsyn
Publisert: 25.11.2020
I saker om barnefordeling er tvistetemaet ofte om en forelder skal ha samvær med barna eller ikke. I enkelte barnefordelingssaker er det aktuelt å ha samvær med tilsyn.
Arv
Lovbestemt arverett og pliktdelsarv
Publisert: 31.07.2020
Pliktdelsarv bestemmer at barn (livsarvinger) har krav på arv etter sine foreldre. I tillegg er det slik at en ektefelle og etter hvert (ny arvelov) i mange tilfeller også en samboer har krav på arv. Dette betyr at man ikke fritt kan råde over sin formue i et testament dersom man har barn eller er gift/samboende (ny lov).
Skilsmisse
Syv råd ved skilsmisse / samlivsbrudd
Publisert: 28.07.2020
Som vi alle vet, er det dessverre slik at mange samboere eller ektefeller bryter opp og går hvert til sitt. I Norge er det ikke påkrevet at begge parter er enige om at man vil skilles, dersom en av partene ikke lenger ønsker å være gift vil det gis bevilling fra Fylkesmannen først til separasjon også til skilsmisse.
Barnefordeling
Foreldretvist
Legge til rette for fast bosted
Publisert: 25.07.2020
Det fremkommer av barneloven at et barn skal ha fast bosted hos en av foreldrene, og samvær med den andre. Det kan også avtales eller dømmes til delt fast bosted. I denne artikkelen behandler jeg ikke spørsmålet om delt fast bosted.
Barnevern
Barnefordeling
Foreldretvist
Sakkyndighet i barnelovsaker og barnevernssaker
Publisert: 24.07.2020
Sakkyndighet i barnelovsaker – behov for gjennomgang og revidering av dagens system.
Skifte
Skilsmisse
Obligatorisk mekling – en byrde for mange
Publisert: 24.07.2020
Det har den siste tiden vært skriving i media om hvorvidt obligatorisk mekling ved familievern-kontorene er en hensiktsmessig ordning, eller om ordningen i noen tilfeller kan oppleves som en byrde.
Arv
Opprettelse og endring av testamenter
Publisert: 27.06.2020
Et testament kan opprettes av en person alene, eller som et gjensidig testament. Det er krav i loven til hvordan et testament må utformes, disse fremkommer av Arvelovens §§ 48, 49 og 50.
Barnefordeling
Foreldretvist
Skilsmisse
Underholdsbidrag
Publisert: 26.06.2020
Ved separasjon og skilsmisse faller ektefellenes plikt til gjensidig økonomisk underhold bort. Det samme gjelder ved samlivsbrudd uten at det foreligger separasjon eller skilsmisse.
Skifte
Skilsmisse
Gjennomgang av ektefelleskifte
Publisert: 24.06.2020
Økonomisk oppgjør mellom ektefeller i forbindelse med en skilsmisse – en oversikt
Skifte
Skilsmisse
Retten til å holde midler utenfor delingen ved skilsmisse
Publisert: 23.06.2020
Skjevdeling etter ekteskapslovens § 59
Skifte
Skilsmisse
Offentlig eller privat skifte
Publisert: 22.06.2020
Om man skal foreta et skifte privat eller offentlig, er et spørsmål som er relevant i arvesaker og i saker om økonomisk oppgjør etter skilsmisse. Begge deler omtales som «skifteoppgjør». Samboere som har et økonomisk oppgjør har ikke anledning til å be om offentlig skifte, det samme dersom ektefeller har avtalt fullt særeie. I arvesaker kan det alltid bes om et offentlig skifte.
Skifte
Skilsmisse
Skifteoppgjør ved skilsmisse – gode råd
Publisert: 22.06.2020
Barnefordeling
Foreldretvist
Koronaviruset fører med seg en rekke nye problemstillinger for barn med to hjem
Publisert: 21.06.2020
Hverdagen er brått snudd på hodet for oss alle. Vi har hjemmekontor, hjemmeskole og barnehagene er stengte. Vi er ilagt strenge føringer på hvem og hvor mange vi kan omgås. Situasjonen kan være særlig utfordrende for familier hvor barna har to hjem. Vi får stadig henvendelser av foreldre som synes det er vanskelig og utfordrende å praktisere avtalt samværsordning i dagens situasjon.
Barnefordeling
Foreldretvist
Barne- og familierettslige problemstillinger under Corona/Covid-19
Publisert: 20.06.2020
Samfunnet er snudd opp ned på få dager. Vi prøver alle å innrette oss som best vi kan, men det er mange spørsmål og problemstillinger som forsøksvis må løses.
Barnefordeling
Foreldretvist
Barnebidrag og reisekostnader ved samvær
Publisert: 19.06.2020
Mange foreldre har spørsmål om barnebidrag og om reiseutgifter ved samvær. Herunder hva barnebidraget er ment å dekke, om plikten til å betale barnebidrag kan gis tilbakevirkende kraft, om bidraget skal følge samværsbrøk osv. Vi får også mange spørsmål om hvordan man beregner utgifter i forbindelse meg reise til og fra samvær.
Barnefordeling
Flere er bekymret for kvaliteten på sakkyndig arbeidet i barnelovsaker
Publisert: 18.06.2020
Advokatforeningen har nylig arrangert Barnerettsdagen, et fordypningskurs for jurister som jobber med barnerett i regi av Juristenes Utdanningssenter. Halve dagen var satt av til temaet «sakkyndige i barnelovsaker».
Skifte
Skilsmisse
Obligatorisk mekling ved samlivsbrudd
Publisert: 17.06.2020
Artikkel publisert i Aftenposten 17. juni 2017.
Barnefordeling
Foreldretvist
Å leve med andres barn. En glede, men også en stor utfordring.
Publisert: 16.06.2020
Som mangeårig advokat med spesialitet innen familie- og barnerett, samt i tillegg å være gifte med pappaen til tre etter hvert nesten voksne barn, har jeg gjort meg mange tanker om problemstillinger som reiser seg når noen blir glad i et menneske som har barn fra et tidligere forhold.
Barnefordeling
Hva innebærer «fast bosted»?
Publisert: 15.06.2020
«Fast bosted» er et viktig begrep og et sentralt spørsmål i en sak om barnefordeling. I denne artikkelen får du oversikt over reglene som gjelder vedrørende spørsmål om fast bosted, og hvordan spørsmålet om bosted løses i praksis.
Barnefordeling
Foreldretvist
Har mor større rett til fast bosted for barnet?
Publisert: 15.06.2020
Veldig mange fedre spør meg om mor har større rett til fast bosted for barnet enn far. Dette har de enten hørt eller lest, og det kan synes som om noen tenker at det er selvsagt. Men er det riktig? Dette skal jeg forsøke å gi svar på nedenfor.
Barnefordeling
Hvor sterkt står barns rettigheter i norsk rett?
Publisert: 15.06.2020
Mange er kjent med at vi har en barnelov som bestemmer at barn har forskjellige rettigheter. Herunder har barn rett til å bli hørt når de har kommet opp i en viss alder, og de har rett til foreldene for en stor del respekterer deres mening når de har fylt 12 år. Dette gjelder særlig spørsmål om hvor barnet skal bo og hvor mye samvær barnet skal ha med den av foreldrene det ikke bor fast hos.
Barnevern
Barnefordeling
Foreldretvist
Barnesaker som starter på nytt
Publisert: 04.06.2020
Den store hovedregel er at saker som er avgjort av en domstol ved rettsforlik eller dom som har blitt rettskraftig (ikke kan ankes), ikke kan tas inn til ny behandling av en domstol. Har du for eksempel fått dom for at du må rive et påbygg som er oppført litt for nære naboen, og denne dommen har blitt rettskraftig, kan du ikke gå til ny sak om det samme spørsmålet. Prøver du det, vil domstolen avvise saken. I barnesaker er dette annerledes.
Barnefordeling
Delt fast bosted
Publisert: 04.06.2020
Delt fast bosted vil si at barnet bor like mye hos hver av sine foreldre og at foreldrene således har det de samme rettigheter og plikter overfor barnet. Foreldrene blir likestilt.
Foreldretvist
Foreldretvister – en gjennomgang
Publisert: 22.05.2020
Foreldreansvaret gir den som har del i det rett til å delta i viktige beslutninger, og å få viktige opplysninger om barnets liv og helse. Foreldreansvaret gir rett til å nekte barnet å flytte ut av landet, krav om godkjenning for utstedelse av pass til barnet mv.
Barnefordeling
Foreldretvist
Sakkyndige psykologer i barnesaker for retten
Publisert: 18.05.2020
I majoriteten av barnefordelingssaker som går for domstolen, oppnevnes det en sakkyndig psykolog som skal bistå retten og partene under prosessen. Dette foregår primært etter to bestemmelser i barneloven, barnelovens § 61 nr. 1 eller § 61 nr. 3. Det er retten som oppnevner den sakkyndige psykologen, ikke advokatene eller partene. Unntaksvis er det ikke behov for sakkyndig psykolog.
Barnefordeling
Foreldretvist
Gode råd i barnefordelingssaker
Publisert: 18.05.2020
Barnefordelingsavtale / -ordning som ikke fungerer
Barnefordeling
Foreldretvist
Saksgangen i foreldretvister
Publisert: 18.05.2020
Foreldretvister om felles barn kan være belastende, samtidig som en prosess kan være oppklarende og bidra til å danne et positivt grunnlag for barnets videre oppvekst. I denne artikkelen gir vi en oversikt over prosessen og de spesielle reglene som gjelder for foreldretvister.
Barnevern
Barn mangler rettssikkerhet
Publisert: 24.01.2020
Det er vanskelig å høre barn. De temaer barnet skal snakke om er dessuten også antakelig svært vanskelige.
Barnefordeling
Foreldretvist
Barnefordeling og rettskraft
Publisert: 18.05.2018
I de aller fleste type saker betyr en rettskraftig dom at den ikke kan ankes og heller ikke prøves på nytt.
Barnevern
Barnefordeling
Foreldretvist
Svekker rettssikkerheten
Publisert: 20.03.2018
Den 15 august 2022, vil endringer i barneloven kreve at rapporter skrevet av rettsoppnevnte psykologer i saker etter barneloven, skal godkjennes av barnesakkyndig kommisjon. Dette tok advokat Anne Hazeland (Tingstad) til orde for allerede i mars 2018.
Barnefordeling
Foreldretvist
Bør det være obligatorisk tvungen mekling for foreldre med barn under 16 år?
Publisert: 17.06.2017
Se hva Anne Hazeland (Tingstad) skrev om dette i Aftenposten i juni 2017
Skilsmisse
Podkast med Anne Hazeland (Tingstad) om ektepakter fra Juridisk ABC
Publisert: 29.10.2014
Er du gift eller planlegger du å gifte deg? Trodde du at felleseie var det samme som sameie, og at skjevdelingsregelen gjør at dere ikke trenger ektepakt?
Barnefordeling
Podkast med Anne Hazeland (Tingstad) om barnefordeling fra Juridisk ABC
Publisert: 17.08.2014
Podcast: Hvilke regler gjelder for barnefordeling ved samlivsbrudd? Hvordan håndtere tvist om barna på en god måte?
Siste innlegg
26.10.2024
EMD og norsk barnevern
Av Anne Hazeland (Tingstad)
Barnevern
25.10.2024
Skifteoppgjør mellom ektefeller og samboere – hva skjer når man ikke blir enige?
Av Anne Hazeland (Tingstad)
Aktuelt
Skifte
11.03.2024
Samværsvegring
Av Dalia Armada
Barnefordeling
Foreldretvist
20.02.2024
Nektet å godta uførstempel etter bilkræsj
Aktuelt
25.01.2024
En Drøm Realisert: Reisen Fra Flyktning Til Advokat
Av Dalia Armada
Aktuelt
Kategorier
Aktuelt
Arv
Barnefordeling/foreldretvist
Barnevern
Skilsmisse/skifte
Ta kontakt med oss
Tilbake
Ved å bruke denne nettsiden forutsetter vi at du samtykker til vår
personvernerklæring
og bruk av cookies.
Nettsiden er utviklet og levert av
Norgesdesign
. Powered by
Docly.net